Programul International de Dezvoltare al Copilului la Fundatia Pacea

Fundatia Umanitara Pacea a fost gazda celei de a doua sesiuni a ICDP- Programul International de Dezvoltare al Copilului in perioada 8-11 iunie. Prima sesiune s-a desfasurat intre 23 si 26 martie. Si de aceasta data ne-am bucurat atat de prezenta participantilor veniti din alte localitati, cat si de pregatirea oferita de formatorii Elsa Dølhie si Aud Marie Almås din Norvegia.

Ce este ICDP?

Rolul cursului ICDP este de a consolida competenţele şi încrederea între membrii implicaţi în sistemul de îngrijire al copilului şi, ulterior, de a se retrage după o vreme, făcându-se transferul de resurse către alte persoane. ICDP este un program implementat de persoanele care se ocupă de educaţia şi îngrijirea copilului.

Pregătirea în ICDP include seminarii de instruire şi lucrări practice. Intre seminarii, li se cere persoanelor înscrise să încerce programul ICDP în practică aplicându-l cu mici grupuri de educatori-îngrijitori. Cursul se desfaşoară pe două niveluri: facilitator şi formator. Primul nivel de formare conduce spre acreditarea ca facilitator ICDP, iar al doilea nivel al cursului se construieşte pe baza primului pentru aceia care vor să devină formatori ai programului ICDP. Un facilitator ICDP are competenţa de a implementa programul ICDP cu alte persoane implicate în educaţia-îngrijirea copilului. Un formator ICDP are competenţa de a forma noi facilitatori, de a superviza şi sustine munca lor cu îngrijitorii.

Pentru mai multe informatii (in engleza): www.icdp.info/programme

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *