Fundația umanitară Pacea

Despre noi

Fundaţia umanitară “Pacea” este o organizaţie neguvernamentală fondată de Ordinul Fraţilor Minori Conventuali în anul 2000, la inițiativa călugărului franciscan italian, Roberto Peretti. Scopul fundaţiei este acela de a asigura creşterea calităţii vieţii persoanelor aflate într-o situaţie de risc social, cu precădere copiii care, printre altele, nu au acces la o educație corespunzătoare. Prin programe de asistenţă umanitară și de consiliere şi instruire contribuim la crearea unui cadru de asistenţă socială şi suport moral pentru copiii şi familiile aflate în dificultate, indiferent de religie, etnie sau naționalitate.

Trei axe
Diversele proiecte și activități pot fi regrupate sub trei mari axe:
•    educație: școala de alfabetizare, grădinița alternativă și bursele Sfântul Anton
•    social: cantină, intervenții financiare, formări profesionale
•    sanitar: prim-ajutor, asistență psihologică, kinetoterapie, îngrijire dentară

Grupuri țintă
Copiilor proveniți din medii defavorizate, fără locuință, abandonați sau orfani,  le oferim posibilitatea de a face parte dintr-un colectiv care se ocupă de educația lor, iar familiile aflate intr-o situație economică gravă, în particular familiile numeroase, sunt ajutate fără ca membrii acestora să fie internați în edificiile fundației.

Baze legale
Fundația deține statutul de persoană juridică română de drept privat, apolitică, fără scop patrimonial, non-profit, constituită şi acreditată să acorde servicii de asistenţă socială primare şi specializate și funcționează pe lângă Provincia Franciscană „Sfântul Iosif” din regiunea Moldova (România).